keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

… mutta menköön

Tällä viikolla menee hyvin. (Eli ei huonosti.)

Rahaa tilillä: 641 ISK = 9 EUR. (Lompakossa: 57 000 ISK.)

Jäätelöä pakkasessa: 0. (Kaupassa: >> tarpeen.)

Päiviä laskettuun aikaan: 1. (Tosielämässä: > 1.)

Sähköpostia odottavia henkilöitä: >= 3. (Odotusaikaa: >>> 3.)

Kotitehtäviä: kohtalaisesti. (Motivaatiota: paljon.)

Kulttuuritapahtumia kalenterissa: 11. (Näistä esiintymisiä: 8.)

Perhekinaa: silloin tällöin. (Sympatiaa ja halauksia: usein.)

Blogstauksia: vähän. (Elämää arjessa: paljon.)

Vastineita: 7

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Mihin laskette päiviä? Jäätelöä voi tehdä myös itse kermasta, munista ja jostain muusta mitä en juuri nyt muista. En tiedä, tulisiko tuo kaupasta ostamista edullisemmaksi, mutta parempaa siitä ainakin tulee.

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006  

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Kalliimmaksi mutta paremmaksi.
Jäätelön tekoon tarvitaan
1 mies, joka ostaa jäätelökoneen
5dl maitoa
2dl kermaa
2 munaa
1,25dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
x määrä sitä, miltä haluaa jäätelön maistuvan.

Esim. suklaajäätelölle tulee hintaa vähintään 2-3 e/l.

Siltä varalta, JOS teillä ei ole jäätelökonetta, voitte tehdä sorbettijäätelöä sekoittamalla suhteessa
2dl vaniljajugurttia
2dl marjoja/hedelmiä mössönä
2tl tomusokeria
ja pakastamalla sen.
Tämä ei ole sitä sorbettia, jota on hakattu kuoroillanistujaisissa. Tämä soveltuu erinomaisesti mehujäänomaiseen olomuotoon.

T. Jäätelöekspertti Marja

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006  

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Hoo, olemme tehneet ihan jäätelöä ilman jäätelökonetta. Melkoisesti vatkaamista se vaatii, mutta onnistuu kyllä. Voin etsiä jostakin Katriinan papereiden uumenista ohjeen.

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006  

Kirjoitti Blogger Elina M:

Voi kuulkaa, ihan liian vaikeasti teette jätskiä. Seuraavalla kerralla vatkatkaa vain 2 munaa sokerikupillisen kanssa ja toisessa kipossa purkki kermaa. Sitten mössöt sekaisen ja maistatte oman maun mukaan, esim. suklaalla, marjoilla tai hillolla. Jäädytetään pakastimessa ja hyvää tulee. Ei tarvitse jäätelökonetta eikä erotella keltuaisia. Itse olen muistaakseni onnistunut oikein näinkin yksinkertaisella reseptillä. Haukkukaa sitten, jos menee pieleen.

Täällä emme ole jätskiä kuitenkaan tehneet, sillä sitä saa halvemmalla valmiina. Kerma on täällä ihan mielettömän kallista, Suomeen verrattuna ainakin tuplahinta :(

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006  

Kirjoitti Blogger Elina M:

Päiviä laskemme tulevan kummilapsemme syntymään. Tsemppiä Marianne & Jouni (veljeni leijonamieli)!!!

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006  

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Hei Jaakko, opettaako sua siellä sellainen proffa kuin Forstein Sigfusson (tai jotain sinne päin). Sellainen ukko oli puhumassa vetyteknologiasta justiinsa telkkarissa. Puhui Natriumboorihydridin käytön mahdollisukksista vedyn varastoinnissa. Se oli Fysiikan professori. Ja kello on melkein yksi.

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006  

Kirjoitti Blogger Jaakko XIV:

Ei opeta, mutta tiän että se on meidän laitokselta. Täällä on kyllä panostettu vetyyn, kun osa kaupungin busseistakin kulkee niillä.

Liian paljon puhetta jäätelöstä – himohan tässä tulee. Paitsi eilen en kyllä olis jaksanut toista annosta, on varmaan joku tauti…

perjantaina, helmikuuta 03, 2006  

Kirjoita vastine!