sunnuntai, huhtikuuta 23, 2006

Laavaleipä

Matin äiti (vai oliko se mummu?) ystävällisesti lahjoitti meille juustohöylän ja purkinavaajan viime syksynä, ja siitä kiitoksena otin selville islantilaisen laavaleivän ohjeen. Hän oli kuullut siitä, ja oli ilmeisesti kiinnostunut sen valmistamisesta. Ajattelin jakaa ohjeen teidän kaikkien kanssa, joten kaikki makean leivän ystävät: eikun kokeilemaan!

Islantilainen laavaleipä

  • 2 kuppia vehnäjauhoja
  • 2 kuppia grahamjauhoja
  • 2 kuppia ruisjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 kuppia piimää
  • 500 g siirappia

Sekoita ainekset hyvin. Täytä hyvin pestyt maitotölkit puolilleen taikinalla ja hautaa ne tuliperäiseen maahan kuuman lähteen kupeeseen. Onnistuu myös uunissa, 160 astetta, neljä tuntia.

Vastineita: 3

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Kiitoksia ohjeesta! Välitän sen eteenpäin. Olisiko mitään tietoa paljonko tup kuppi olisi, ehkä 2 dl?

maanantaina, huhtikuuta 24, 2006  

Kirjoitti Blogger Elina M:

Ennen, kun kuppia käytettiin mittana, ne olivat pienempiä kuin monet nykyään. Sanoisin 1,5 dl, mutta en ole varma.

perjantaina, huhtikuuta 28, 2006  

Kirjoitti Blogger Pekkavee:

No onko sillä kupin koolla niin väliä. Saman verran kaikkia aineita, tai ehkä ei leivinjauhetta ja ruokasoodaa.
Pekka

lauantaina, tammikuuta 15, 2011  

Kirjoita vastine!