sunnuntaina, syyskuuta 04, 2005

Ihana paikka!

No, ei se Tanska nyt niin kamala paikka ollut. Mutta Islannissapa on ainakin paljon hienompaa. Reykjavík on kuin suuri kalastajakylä: kadut ovat ahtaita ja talot kapeita ja vanhoja, kaupungilla maleksii paljon kissoja kellot kaulassa. Toisaalta isot rakennukset rakennetaan aika mahtipontisesti. Näkisittepä Halgrimskirkjen, kaupungin mäen päällä sijaitsevan vanhan kirkon. Siinä on sata metriä korkea torni ja sellaiset urut että olin pyörtyä. Pitää joskus päästä kuuntelemaan sinne jotakin urkukonserttia.

Ystäviäkin meillä jo on. Yliopisto siis järjesti meille asunnon: omalla takaovella varustetun kaksion kaksikerroksisen asunnon katutasosta. Saapuessamme ei huonekaluja tms. juuri ollut, mutta taiteilijahko vuokraisäntämme Hreinn on pikkuhiljaa kantanut sisään tavaraa Ikeasta – edelliset vuokralaiset kun muuttivat tuloamme edeltävänä päivänä ja veivät kalusteet mukanaan. Nyt on hieno olla, kun kaikki on uutta ja modernia (kerrankin meidän kodissa) paitsi sohvat, mutta niilläkin elää. Ja sänky voisi olla vähän leveämpi kuin 120 cm, mutta siihenhän olemme jo Orivedellä loppukesästä tottuneet.

Meidät haki linja-autoasemalta yliopiston hankkima tutor, Ingibjörg Helga. Oikein mukava tyttö. Käytti meitä kaupassakin jahka saimme matkatavarat asunnolle, ja perjantaina kutsui meidät kotiinsa iltaa istumaan. Huomenna maanantaina on tarkoitus lähteä avustuksellansa hakemaan paikallista henkilötodistusta, joka tarvitaan yliopistoon ja kursseille ja rekisteröitymiseksi. Myös tietokonetunnuksia varten saamme odotella todistuksen saamista, joten tämä blogeilu pitää tehdä kotikoneelle ja tuoda sitten läjä tekstejä kerralla.

Kyllä täällä vähän kalliimpaa on kuin Suomessa, mutta paikallisesta halpamarket-ketjusta Bónuksessa saa perusruokaa ihan kohtuulliseen hintaan. Vuokramme 875 euroa ei paikallisen mittapuun mukaan ole tällaisesta asunnosta ja näin ihan keskustasta mitenkään korkea, joskin Ingibjörgkin poikaystävineen sanoi että kallishan se on. Islantilaiset siis pitävät maataan kalliina, mutta elävät silti hyvin. Jännä maa.

Vastineita: 0

Kirjoita vastine!