keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005

Kyllä tänne sopeutuu

Moi, vihdoinkin pääsin kirjoittamaan. En ole vielä saanut tietokonetunnuksia yliopiston koneille, mutta täällä kirjastossa pääsee kuka tahansa käyttämään paria konetta.

Meillä on alkanut jo kurssit, joihin ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Islannin kielikurssi vie eniten aikaa, mutta se on kivaa ja hyodyllistä. Kielivaikeuksia ei ole kuitenkaan ollut, koska täällä osataan niin hyvin englantia. Ruotsin kursseilla opettaja on ruotsalainen. Hän on oikein mukava, ja niillä kursseilla on vain 5 opiskelijaa, joten me opiskelemme hänen tyohuoneessaan. Islannin kurssilla on sitten enemmän opiskelijoita. Jaakko on eri ryhmässä kuin mä, joten voidaan helpommin kayttaa samoja kirjoja. Jouduttiin ostamaan ne, ja oli aika kalliit.

Asunto on todellakin tosi hyvä ja lähellä yliopistoa ja keskustaa. Tähän asti on ollut rauhallistakin, vaikka yläkerrassa asuu saksalaisia vaihto-oppilaita. Peitot tuotiin ihan turhaan, mutta onpahan sitten vieraita varten. Saatiin upouudet astiat, vedenkeitin, pieni kirjahylly ja yöpöydätkin. Vaatekaapit oli kaupasta loppu, joten se saadaan vasta ensi viikolla. En tiedä, tuoko se jotain siivousvalineitä. Makuuhuoneessa meillä on nimittäin kokolattiamatto, joten imuri olisi tosi hyvä olla.

Uuni meillä on vain mikron kokoinen ja siinä päällä kaksi keittolevyä, jotka nekään eivat toimi samaan aikaan uunin kanssa. Kummallisinta on, ettei keittiossä ole minkaanlaista ilmanvaihtoa, ei eden hellan päällä. Ikkunat vaan auki, kun laittaa ruokaa! Vesi on hyvän makuista, mutta haisee hieman rikille, koska se tulee tuliperäisesta maasta.

Talot keskustassa ovat mita kummallisempia, ja niiden takana näkyy mahtavat vuoret. Pulujen sijasta kaupungilla tallustelee hanhia! Tähän asti me ollaan vain kävelty kaupungilla ja ihmetelty, ei tehty sen kummempaa. Uimalassa me toki ollaan käyty. Uimaloita on täällä paljon, eika niihin ole kalliit pääsymaksut. Ne ovat kuin suomalaisia uimahalleja, mutta altaat ovat ulkona. Vettä ei tarvitse lämmittää, koska se tulee maan alta kuumista lähteistä. Paikallinen erikoisuus on kuumavesialtaat, joita on eri asteisia (36 – 44 °C) niissa uimaloissa. Luulen, että uimisesta tulee uusi harrastuksemme. Kaikki muu on niin kallista. Nälkää ei olla vielä nähty, vaikka jauheliha maksaa 15 euroa/kg ja niin edelleen…

Tänään oli kuusi astetta aamulla lämmintä ja kova tuuli, joten piti laittaa pipo päähän. Onneksi on vaatteita paljon mukana. Kyllä tänne sopeutuu.

Vastineita: 0

Kirjoita vastine!