perjantaina, elokuuta 18, 2006

Edelleen Islannissa

Raskaan uurastuksen ja säryntäyteisten iltojen takia kirjoittelu on jäänyt kesällä hyvin vähälle. Tiskaajan työ ei ollut mitään herkkua, mutta pakko oli jotakin henkensä pitimeksi tehdä. Nyt olemme molemmat mielestäni hyvin ansaitulla kesälomalla, jonka kohokohta (tai oikeastaan koko vuoden kohokohta) on ihan kulman takana. Maanantaina nimittäin starttaamme viikon mittaiselle automatkalle tavoitteenamme kiertää Islanti ympäri. Alustavasti reitin pituus on noin 1 500 km.

Töiden loppumisen jälkeen olemme mm. ottaneet lähituntumaa lahtivalaisiin ja islanninhevosiin. Valassafarilla osuimme lahtivalasparveen, ja näimme myös jonkin hain ja paljon lunneja. Valasretken lisäksi Jaakko yllätti minut hevosvaelluksella kolmantena hääpäivänämme. Se oli kokemisen arvoista, vaikka yllätyksekseni Jaakko piti ratsastamisesta paljon enemmän kuin minä. Hevostilalla minä sain alleni Venus-nimisen hepan, joka ei selvästikään ollut innostunut kuljettamaan minua. "Taas yksi typerä turisti, joka ei osaa ollenkaan ratsastaa", se ajatteli, ja höristeli turpaansa aina kun yritin saada siihen enemmän vauhtia. Sen käynti oli niin hidasta, että kaikki ohittivat minut, mutta aina kun se näki ohjaajan ratsastavan sen suuntaan, se pyrähti niin kovaan raviin etten meinannut kyydissä pysyä. Kukaan ei edes kertonut minulle, että hevoset ravaavat tällaisilla vaelluksella. Odotin rauhallista ja tasaista käyntiä.

Hääpaivänämme kävimme myös intialaisessa ravintolassa päivällisellä ja Morrisseyn konsertissa. Heinäkuussa kävimme myös maailmankuulun islantilaisbändin Sigur Rósin ulkoilmakonsertissa, jonka Reykjavikin kaupunki tarjosi asukkailleen. Lisää islantilaisten rakastamia tapahtumia on vielä tiedossa, kun huomenna lauantaina juostaan Reykjavikin maraton ja juhlitaan kulttuuriyö -tapahtumaa. Ohjelmassa on ainakin ulkoilmaoopperaa ja muuta musiikkia, ohjelmaa museoissa ja katuteatteria.

Vastineita: 4

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Kuulostaa hurjalta tuo teidän Islannin ympäriajonne. Varsinkin kun muistelee niitä teitä, joita silloin meidän lomalla ajelimme kohti sinistä laguunia. Toivon mukaan kaikki menee hyvin. Syyskuussa saamme sitten kai nauttia teidän seurastanne täällä Jyväskylässä.

sunnuntaina, elokuuta 20, 2006  

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Islannin ympäriajo on "piece of cake", mutta tuo maratoni. Hmmm... Onko Reykjavikin maraton aito 42 km? Veljeni Raimo, joka on harrastanut juoksemista vuosia, juoksi Oulun maratonin (42 km) alle 5 tuntiin. Piti sitä itse erittäin kovana saavutuksena.
Tsemppiä kovasti, Elina ja Jaakko. Nostan hattua pelkän suunnittelun vuoksi.

keskiviikkona, elokuuta 23, 2006  

Kirjoitti Blogger Pälli:

Hei pitkästä aikaa!

En ole ehtinyt ja jaksanut teidänkään kuulumisia lukea pitkään aikaan. Nyt pitäis täällä syksyn hurahtaa käyntiin, mutta olen aivan poikki, ja haahuilen siksi netissä. Joko olette takaisin Suomessa?

Minäkin ihailen sisua ja ahkeruutta, joilla kävitte töihin käsiksi. Odotan kovasti, että taas nähdään, ja pääsette kertomaan lisää kaikkea. :)

Siunausta!

perjantaina, elokuuta 25, 2006  

Kirjoitti Blogger Elina M:

Ei, ei, me emme koskaan aikoneetkaan juosta maratonia, vaan jätimme sen kovempikuntoisille. Tarjolla olisi kyllä ollut viiden ja kolmen kilometrin lenkki, mutta keräsimme voimia ympäriajoon.

Odotamme kovasti paluuta Suomeen, joka tapahtuu keskiviikkona 6. syyskuuta. Jyväskylään tulemme luultavasti ensimmäisen kerran perjantaina 8. syyskuuta.

maanantaina, syyskuuta 04, 2006  

Kirjoita vastine!