maanantaina, syyskuuta 19, 2005

Vuokrasopimus ja asumistuki

Nyt meillä on sitten vuokrasopimus. Olimme vuokraisäntämme Hreinnin kanssa sopineet että tehdään se sitten kun hän tuo vaatekaapit, minkä piti tapahtua viime viikolla. Ei tapahtunut. Soitin hänelle torstaina että tarvitsisimme sen pian, koska perjantaina on viimeinen päivä hakea paikallista asumistukea. Saimme sopimuksen valmiiksi yhdentoista aikaan illalla…

Vuokra on 70 000 kruunua kuussa, sellaiset 900 euroa. Se sisältää veden ja sähkön eikä riipu edes devalvaatiosta. Täytyy vielä ottaa selville mitä siinä sanotaan irtisanomisajoista ja sellaisista – toukokuun lopussa loppuu vuokrasuhde jos ei kummempia tapahdu.

No, perjantaina sitten pyörimme kaupungilla Ingibjörgin kanssa Ingibjörgin autolla asumistukiasiaa selvittäin. Ensin läksimme ulkomaalaisvirastoon hakemaan leiman sopimukseen. Se oli oikea valtakunnan leimaamo, siellä ihmiset tuli ja meni ja tädit vaan leimas lappusia. Klip klip. Klip. Eläköön byrokratia. Meillä oli vähän pelkoa että me ei saada sitä paperia sieltä heti ulos, jolloin meiltä menisi syyskuun tuki koska emme olleet liikenteessä tarpeeksi aikaisin – koska meillä ei ollut sopimusta koska emme olleet liikenteessä tarpeeksi aikaisin. Saimme kuitenkin kuitin, että vuokrasopimus on tuotu leimaamoon, ja sen kanssa läksimme eteenpäin. Kuitti leimattiin kyllä.

Leimaamosta etenimme kampusalueen pankkiin hankkimaan tiliä. Ystävällinen täti otti paikan päällä kuvan automaattikorttia varten, ja kirjoitimme tilinumeronkin oikein muistiin. Pankissa pitää käydä ensi viikolla vielä hakemassa kortti ja tekemässä Internet-sopimus.

Tilinumeron kanssa marssimme sosiaalitoimistoon (tms.), joka sijaitsi pienen kaupan yläkerrassa. Kerrostalon rapuissa lojui vaikka mitä tavaraa. Siellä emme edes tarvinneet kuittia vuokrasopimuksen jättämisestä… Eläköön byrokratia.

Huomenna pitää vielä hakea vuokrakuitti ja viedä se opiskelutodistusten kanssa sossuun. Sitten vuokrasta pitäis tippua enintään 15 %. Ongelma on, että huomenna ollaan liikkeellä kävellen, ja kyseiset lafkat sijaitsee eri puolilla kaupunkia.

Vastineita: 0

Kirjoita vastine!