perjantaina, syyskuuta 16, 2005

Niin laulaa, laulaa mä voin

Ei laulamasta lakkaa nyt sielu iloissaan, kun yl’opiston kuoroon me päästiin laulamaan. Joo-o, totta se on. Ja hienoa!

Kävi nimittäin niin, että meitä uusia opiskelijoita on sähköpostitse lähestytty monelta taholta ja kerrottu siitä ja tästä ainejärjestöstä ja tapahtumasta ja ties mistä. Näistä sähköposteista yhdessä oli asia myös englanniksi, ja se koski yliopiston kuoron Háskólakórinnin koelaulutilaisuutta. Luin viestin tosin päivän liian myöhään mutta asiaa sähköpostitse kysyessämme saimme kutsun tulla seuraamaan seuraavia harjoituksia, jossa voitaisiin sitten pitää ylimääräinen koelaulu.

Asiaa pureskeltuamme lähdimme eilen torstaina illalla jännittyneinä kampuksen vieressä sijaitsevaan kirkkoon. Paikalla oli kolmisenkymmentä nuorta, joista eräs tuli äänenavauksen (jonka lauloimme yksinämme keskipenkissä) jälkeen kysymään olemmeko me ”ne suomalaiset” ja käski meidätkin sinne sekaan vain. Siellä sitten lauloimme islantilaisia kuorolauluja, sellaisia aivan ihania!

Olin aiemmin ajatellut etten halua laulaa poppia, kahdesta syystä: Kuorolla ei voi tehdä sellaista musiikkia kuin esim. Seminaarinmäen mieslaulajat tekee - se ei vain toimi. Ja sellainen vokaalimusiikki mitä esim. Lauluyhtye Rajaton tai Club for Five tai Take 6 tekee, se vaatii hirvittävän paljon taitoa ja harjoitusta eikä meistä tavallisista tallaajista ei ole siihen.

Mutta nyt tulikin kiire. Jatkan tästä myöhemmin, niin paljon sanottavaa asiasta on. Musiikki on taiteiden kuningatar!

Vastineita: 2

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Kiva kuulla, että olette päässeet laulamaan. Ihan noin uteliaisuudesta vain kyselen, että onko ne laulut islanniksi vai englanniksi? Joko islannin ääntämys sujuu sujuvasti?

sunnuntaina, syyskuuta 18, 2005  

Kirjoitti Blogger Elina M:

Laulut ovat islanniksi, ja kuoronjohtaja puhuu koko ajan islantia. Minusta lauluissa ei kuitenkaan ole vaikeinta sanat, vaan itse musiikki. En ole tottunut laulamaan kantaatteja. Sanojenkin lukemisessa on ollut vaikeuksia, koska osa nuoteista on käsin kirjoitettuja. Silti viihdymme kuorossa erinomaisesti!

perjantaina, syyskuuta 23, 2005  

Kirjoita vastine!