maanantaina, syyskuuta 19, 2005

Eikö täällä ole juustohöyliä?

Miten mikään sivistynyt yhteiskunta tulee toimeen ilman juustohöyliä? Tätä kysymystä olemme pyöritelleet viimeisen puolitoista viikkoa. Missään kaupassa, korostan: missään kaupassa, emme ole nähneet sellaisia myytävän. No paitsi muutamassa. Ostoskadulla on pari design-keittiöliikettä, jossa kyseinen tavara maksaa miljoonan. Ja eväskauppa 1011:ssa (joka on auki aamukymmenestä iltayhteentoista, paitsi nykyään aamukahdeksasta puoleenyöhön) oli kanssa yksi, mutta sen hintaa en muista. Ja paikallisen itäkeskuksen (Kringlan) paikallisessa Tiimarissa (Tíger) niitä kyllä myytiin kanssa, mutta se malli oli ruma. Jos olisimme läksineet Ikeaan, olisimme kenties sieltä löytäneet muuhun kalustukseen sopivan.

Ehkäpä näin tilinsä ylittäneenä ei ole varaa valita, ehkäpä täytyy marssia 1011:een. Toivottavasti se ei siellä maksa naurettavan paljon. Tiikerissä kaikki tuotteet maksavat 200 tai 400 kruunua (2,50 tai 5 euroa), mutta Kringlaniin on matkaa ja - se malli yksinkertaisesti oli niin ruma.

No, juustoa saa leikattua fileerausveitselläkin, tuleepahan sopivan paksuja siivuja vaikka kalliiksi käykin. (Kyllä, meillä on fileerausveitsi. Ja monta muuta hienoa veistä hienossa puutelineessä! Olen aina halunnut sellaisen…) Mutta säilyketölkkejä ei saa auki oikein kuin purkinavaajalla. (Vai kumpi nyt on kumpi, tölkki ja purkki?) Ja purkinavaajia ei löydy mistään. Taitaa olla niin, että sellainen pieni mitä kaikki Suomessa käyttävät on siellä keksitty, koska en muista missään ulkomailla kohdanneeni sellaista. Ja täällä en minkäänlaista, korostan: en minkäänlaista. No paitsi yhden, siellä eväskaupassa… mutta se ei ollut sellainen pieni.

Pohjoislänsimainen sivistys, missä olet? Hukuitko matkalla?

Vastineita: 2

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Niin, juustohöylä ja purkinavaaja taitavat olla suomalaisia keksintöjä sillä ei niitä myös Sveitsissä käytetä. Onneksi osasimme varautua tilanteeseen ja toimme suomesta kyseiset tarpeet. Mutta mihinkäs juustohöylää tarvitsee? Aamulla leipä syödään hillon kanssa ja illalla juusto viinin....:) Koittakaahan joskus löytää tarpeita leipomiseen, pelkän leivinjauheen löytäminen voi olla "mission impossible" tai ainakin viedä tuplasti aikaa. Terveisiä ja kulttuurinautintoja!

maanantaina, syyskuuta 19, 2005  

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Tervehdys taas,
että juustohöylää... täällä on suurempiakin murheita, viime viikolla nimittäin satoi ensilumi! Onneksi suli pois; onneksi satuin olemaan Fuengirolasssa. Tästä vaan tuli mieleen kysyä säistä ja ilmastosta muutenkin siellä. Luulisi ainakin tuulevan kovin. Tarkenetteko?, Liisa

tiistaina, syyskuuta 20, 2005  

Kirjoita vastine!