tiistaina, syyskuuta 20, 2005

Plinge-linge-lip ja pom-pom

Sataa. / Täydet pointsit siitä annan / sille, joka säät ja ilmat säätelee ja sateen langettaa.

Juu-u, märkää on nyt ollut näinä päivinä. Kävin tänään juoksemassa ympäri kaupunkia sitä asumistukea hoitamassa (nyt se on done) ja reidet on jokseenkin märät. Ulkopuolelta. Vaimo rassulle ei jäänyt edes sateenvarjoa vaan iiihana ruskea kuminen sadetakki suoraan 50-luvulta. Hienolta näyttää sinisen korvaläpällisen talvipipon kanssa.

Sadetta ei varsinaisesti tule paljon mutta ilma on märkää. No, meri on tuossa vieressä, sen siitä saa. Olin tänään asiain jälkeen jo lähteä rantaan kävelemään mutta oli luento jota ei ollutkaan koska en mahdu kyseiseen ryhmään ja varpaatkin on vähän ahtaalla näissä varta vasten hankituissa vaelluskengissä jotka - typerää kyllä - kapenevat kärkeä kohti, sillälailla kun kengät nyt yleensä kapenevat. Älytöntä on se, eihän ihmisen jalka kapene. Vai kenen kapenee? - No, siellä rannassa näytti kyllä hienolta. Aava meri ja pilvinen taivas, sellainen tunnelma että voisi kävellä Akureyriin asti (se on melkein toisella puolen saarta) ja katsella merta niin kauan kuin jaksamme. Tit-ti-di ti-di-di di-di-di di-di-di.

Ja sitten on viileää. Sitä on aina. Sellaista sopivan viileää: ei varsinaisesti kylmä - villapaidassa ja kevättakissa pärjää hyvin - mutta sen verran epälämmin että kasvoissa tuntuu mukavalta. Virkistävän viileää. Cool, sanoisin. Ja tuulta on enemmän kuin kotomaassa, mikä sekään ei satamakaupungissa keskellä keski-Atlanttia yllätä. Talvella ei päästä kuin nollaan tai miinus kymmeneen asteeceen Celciusta mutta viimapa moninkertaistaa pakkasen.

Bussipysäkillä pellin alla kerrankin on tunnelmaa. / Ihmiset on hyvää pataa / keskenään ja valuu meikki. / Kastuneilla leikkimieltä riittää: märkä kenkä aikaan saa / yhteyttä syvää.

Vastineita: 2

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Onko riveiltäsi, tai niiden väleistä, luettavissa hienoista pettymystä ja aavistuksenomaista katumusta? (Rahat loppu heti kättelyssä, viileää, kosteaa, vain yksi sateenvarjo ja ruma sadetakki, varpaita ahdistavat kengät, tölkinavaajan ja juustohöylän puute...)

Toivottavasti olen tehnyt karkean tulkintavirheen.

Mutta jos on mustaa, on myös valkeaa. :)

keskiviikkona, syyskuuta 21, 2005  

Kirjoitti Blogger Jaakko XIV:

=).

Tällä hetkellä on kaksi asiaa joista en pidä: se että täällä on niin kallista ja että talvikenkäni ovat epäinhimillisesti muotoillut. Molempien kanssa voin kyllä elää, etenkin kun tuloja onkin enemmän ja tässä kuussa tuli paljon kertaostoksia ja kun syyskengillä pärjään vielä pitkään, mitä nyt eilen iltakävelyllä kastui varpaat.

Muista asioista negatiiviseksi tulkittavaan sävyyn puhuminen johtuu vain mieltymyksestäni karrikoida ja toisaalta siitä, että matkapäiväkirjaa kirjoitamme aina kampuksella. Kotona rauhassa asiohin on varsin toisenlainen näkökulma, sillä elämä on - kuitenkin pääosin - syömistä ja nukkumista, ihanan vaimon kanssa sohvalla istumista.

Sen sadetakin vanhanaikaisuus on sitäpaitsi oikein nautinnollinen asia. Ja sade on kanssa, ja viileys.

Kai tuut keväällä? Näet itse.

torstaina, syyskuuta 22, 2005  

Kirjoita vastine!