lauantaina, syyskuuta 24, 2005

Paikan päältä nähtynä

Terveisiä töistä. Tätä kirjoittaessamme istumme filmifestivaalien lipunmyyntipisteessä keskustan pienoisostoskeskuksen aulassa ja vartoamme asiakkaita, joita poikkeaa kerran puolessa tunnissa. Edessämme aukenee kirjakauppa, josta meillä on lupa lainata lehtiä luettavaksi.

Pienen pöytämme vieressä on matkatoimisto Reykjavik Excursions myyntipiste. Sitä emännöi mukava afrikkalainen nainen Irene joka lähtiessään jätti tietokoneensa soittamaan reggaeta.

Työnohjaajamme, projektikoordinaattori Hafsteinn on mukava. Nuori ja vähän haahu taiteilijamies. Käy katsomassa meitä tunnin välein. Hänen on tämä tietokone jolla teemme festivaalipassit asiakkaille, ja langattoman verkon ansiosta käytän aikaani näyttämällä fiksulta ja puuhaamalla sen kanssa. Elina lukee lehteä ja juuri palannut Irene puhuu firman puhelimessa kaverinsa kanssa.

Päätin taas kerran että seuraava tietokoneeni on Mac. Onhan se vähän elitistinen ja kallis, mutta mediankäsittelyyn aivan omaa luokkaansa, ja - mikä parasta - huomattavasti turvallisempi kuin Windows. (No siihen nyt ei kyllä paljoa tarvita.) Sitäpaitsi se on hieno.

Paikan päällä olimme myös eilen. Emme täällä, vaan uusien jäsenten kunniaksi järjestetyssä kuorobileissä. Ne sijaitsivat vähän kauempana keskustasta, lämmitetyn uimarannan tuntumassa. Emme aluksi meinanneet lðytää koko rakennusta, koska siinä missä sen kartan mukaan piti olla oli urheilusukeltajien kerhotalo jossa ronskin näköiset kaverit roudasivat happipulloja. Siellä se kuitenkin oli. Ensimmäiset kaksi tuntia puoli yhteentoista asti olivat aika hiljaisia, sillä väkeä ei ollut paljon ja kaikki puhuivat keskenään islantia, paitsi me ja kaksi muuta vaihtaria. Ihmismäärän kasvaessa ja tunnelman noustessa ruvettiin kolmen kitaran sästyksellä laulamaan aluksi englanninkielisiä klassikkoja (Chris Isaacia yms.) ja sitten islantilaisia juomalauluja. Aika meteli siellä oli, ja ääni on tänään huutamisen jäljiltä vähän kadonnut. Vähän vain - mutta onneksi ei tarvitse tänään laulaa. Ja voisi mahakin sokerijuoman jäljiltä vähän sekaisin.

Vastineita: 1

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Terveisiä Kuopiosta!

Kävin viikonloppuna Jyväskylässä ja kuulin Liisalta, että kirjoittelette matkablogia. Kiinnostuin ja kotiin tultuani kävin tietokoneella ihan vain vilaisemaan millaista teillä on ollut.. ja nyt huomasin, että oon lukenut kohta tunnin kokemuksianne ja kello on jo vaikka mitä ja huomen aamuna pitäisi taas rientää töihin. Jäin ihan koukuun :). Kiva seurailla matkaanne näin! Oon ajatellu, että voisin itsekkin aloitella blogin kirjoittelun, kun näitä on niin kiva lukea, jos vaikka kirjoittelukin olisi yhtä mukavaa.

Siunauksen toivotuksin OutiS

sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005  

Kirjoita vastine!