perjantaina, syyskuuta 23, 2005

Pohjola-Norden ja RIFF

Vapaa-aikamme alkaa pikku hiljaa täyttyä erilaisista aktiviteeteista, aivan kuten pitääkin. Opiskelen sellaisilla kursseilla, joiden parissa voisi aivan hyvin pakertaa aamusta iltaan, mutta eihän moista jaksaisi kauaa. On tervettä saada jotain muutakin tekemistä. Ja vaikka viihdynkin ihanassa kodissamme ihanan mieheni kanssa, on hyvä päästä välillä katselemaan muitakin paikkoja.

Kuoron lisäksi olemme tutustuneet Norden-yhdistyksen (Suomessa Pohjola-Norden) toimintaan. Eräs tytsy oli iskenyt silmänsä Jaakkoon fysiikan laitoksella ja kutsunut yhdistyksen saunailtaan. Minutkin toki kutsuttiin, ja niin me menimme sinne eilen kuoron jälkeen. Menimme paikalle myöhässä, joten kaikki muut olivat jo ehtineet saunan puolelle. Oli jokseenkin omituista mennä tapaamaan vieraita ihmisiä löylyhuoneeseen. Porukka oli kuitenkin todella vastaanottavainen ja puhelias. Kaikki muut olivat paikallisia, mutta se ei haitannut pohjoismaalaista keskusteluhetkeämme. Useampi oli ollut vaihto-opiskelijana tai kesätöissä Suomessa, jotkut puhuivat hyvin ruotsia. Keskustelua käytiin kuitenkin suurimmaksi osaksi englanniksi.

Viihdyimme niin hyvin, että menemme varmasti jatkossakin yhdistyksen tempauksiin mukaan. Maanantaina heidän toimistollaan on kielimaraton, jossa opiskellaan eri kieliä iltapäivästä keskiyöhön saakka. Jokaiselle kielelle on varattu aikaa yksi tunti, ja sekä suomi että suomenruotsi ovat mukana ohjelmassa. Tulossa on myös pohjoismaalainen illallinen, jonne on tarkoitus tuoda jotain perinteistä ruokaa omasta kotimaastaan. Onko ehdotuksia? Ajattelin karjalanpiirakoita, mutta niitä olen kokeillut leipoa kahdesti, molemmilla kerroilla yhtä huonoin tuloksin.

Toinen uusi harrastuksemme on Reykjavikin kansainvälinen elokuvafestivaali RIFF (Reykjavik International Film Festival), joka järjestetään tänä syksynä toista kertaa. Varsinaiset festivaalipäivät ovat 29.9. - 9.10., mutta sitä ennen festivaalin järjestelytoimikunnassa tapahtuu paljon. Ilmoittauduimme molemmat vapaaehtoisiksi ilmaisten festivaalipassien kiilto silmissä, ja saimme kuin saimmekin pientä puuhaa. Menemme lauantaina tutustumaan työhömme lipunmyyjinä. En kyllä vieläkään ymmärrä, miten he voivat laittaa meidät sellaiseen tehtävään, kun emme osaa juuri lainkaan islantia! Katsotaan, mitä siitä tulee. Olemme tiskin takana muutamia tunteja ensi viikolla, eli ennen varsinaisen festivaalin alkua. Näin pääsemme nauttimaan ilmaisista elokuvista ja muista tapahtumista koko festivaalin ajan. Harmiksemme viimeisenä viikonloppuna meillä on kuoron harjoitusleiri, joten silloin jäävät elokuvat väliin.

Tänään kuorolla on juhlat uusien laulajien kunniaksi. Luulen kuitenkin, että ne juhlat eivät ole meidän makuumme, sillä kutsussa pyydettiin tuomaan paljon kaljaa mukana. Yliopiston rehtori on järjestänyt meille paljon mieluisamman tervetuliaisjuhlan, konsertin, joka puolestaan on huomenna iltapäivällä. Tekemistä siis on jopa niin paljon, että jouduimme peruuttamaan jo tavaksi muodostuneen lauantaisen "perheretken", jonka tällä viikolla piti kohdistua Laugardalurin uima-altaille ja viereiseen kasvitieteelliseen puutarhaan.

Iloitsen suuresti siitä, että perheeni Suomesta on pian tulossa luoksemme visiitille. Rakkaita kaipaa aina, vaikka vihtyisi kuinka hyvin.

Vastineita: 2

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Vie mämmiä niille nordenilaisille. Tai kaalikääryleitä. Eikös se ole suomalaista ruokaa?

t. Laura O.

lauantaina, syyskuuta 24, 2005  

Kirjoitti Anonymous Anonyymi:

Tuo mämmi kuulostaa erittäin lupaavalta, jos sitä vain sieltä löytyy. Valmistaminen voi olla kyllä vaikeampaa kuin niiden karjalan piirakoiden joten ehkä ne piirakat kuitenkin olis se turvallisempi vaihtoehto...;) Onnea valmistamiselle!

sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005  

Kirjoita vastine!